Povratak na sve članke

Aktualnosti

Interni natječaj za dodjelu potpora za sudjelovanje na konferencijama s priopćenjem vezanim uz mikroskopiju

Objavljeno:
05. srpnja 2021.

Dragi mikroskopičari,
sa zadovoljstvom vas obavještavamo da Hrvatsko mikroskopijsko društvo raspisuje još jedan interni natječaj za dodjelu novčane potpore za sudjelovanje na konferencijama. Konferencije se trebaju održavati u 2021. godini, a predavači moraju predstavljati tematiku vezanu uz mikroskopiju. Pravo sudjelovanja imaju članovi Hrvatskog mikroskopijskog društva. Prednost u dodjeli potpore imaju mlađi članovi društva (studenti preddiplomskih, diplomskih i integriranih studija, doktorandi i poslijedoktorandi). Ne može se prijaviti više od jedne osobe po sažetku.

 Za sudjelovanje na natječaju potrebno je do 20. srpnja 2021. na e-mail adresu HMD-a (info@mikroskopija.hr) s naznakom „Natječaj – potpora za sudjelovanje na skupu“ poslati sljedeće dokumente:

  • sažetak i potvrdu o slanju/prihvaćanju sažetka, ako je već prihvaćen;
  • iznos i vrstu troškova za koje se traži potpora (kotizacija, put, smještaj, dnevnice);
  • kratak životopis s popisom publikacija;
  • motivacijsko pismo s opisom aktivnosti kandidata u HMD (najviše jedna stranica).

Konačnu odluku o broju potpora i dodijeljenom iznosu pojedine potpore donijet će Predsjedništvo HMD-a uz mišljenje Upravnog odbora HMD-a. Poželjno je da kandidati u životopisu imaju aktivnosti popularizacije mikroskopije i HMD-a. Od stipendista se očekuje izvješće i izlaganje na jednom od nadolazećih mjesečnih sastanaka, te sudjelovanje na barem 2 mjesečna sastanka HMD-a u godini. Odluka o dodjeli bit će priopćena u roku od 2 tjedna nakon završetka natječaja.

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju.