Povratak na sve članke

Aktualnosti

Interni natječaj – rok produljen do 15. svibnja 2023.

Objavljeno:
24. siječnja 2023.

Dodjela potpora za sudjelovanje na međunarodnim kongresima

PREDMET NATJEČAJA: potpora za sudjelovanje na 20th International Microscopy Congress u Busanu, Koreja, od 10. do 15. rujna 2023.  ili iznimno drugim kongresima vezanim uz mikroskopiju.

Hrvatsko mikroskopijsko društvo (HMD) stipendirat će sudjelovanje svojih članova na 20th International Microscopy Congress (IMC20) u Busanu, Koreja, www.imc20.kr  Pravo prijave imaju članovi HMD-a prema uvjetima Pravilnika o načinu ostvarivanja potpora HMD-a. Ne može se prijaviti više od jedne osobe po sažetku.

  1. UVJET za mlade znanstvenike pri dobivanju potpore za IMC20 je dokumentirana prijava za stipendiju Europskog mikroskopijskog društva (EMS).
  2. HMD će platiti troškove putovanja, smještaja i kotizacije do ukupnog iznosa od 1000 eura za tri člana društva, pod uvjetom da uz niže navedene uvjete oni održe i pozvano predavanje u sklopu jednog od sastanka HMD-a.
  3. U slučaju da ostane neutrošenih sredstava, potpora će se usmjeriti na plaćanje troškova sudjelovanja članova HMD-a na ostalim međunarodnim kongresima fokusiranim na mikroskopiju (ili s predavanjem o mikroskopiji), do 500 eura ukupnog iznosa troškova. Prednost prijave imat će kandidati koji budu sudjelovali na kongresima pod potporom EMS-a (https://www.eurmicsoc.org/en/meeting-calendar/ems-sponsored-events/),  prvenstveno oni koji uz prijavu dostave potvrdni mail EMS-a o prijavi na njihove natječaje.

Za sudjelovanje na natječaju potrebno je do 15. svibnja 2023. na e-mail adresu HMD-a (info@mikroskopija.hr) s naznakom “natječaj – potpora za 16MCM” poslati sljedeće dokumente:

  • sažetak i potvrdu o slanju sažetka ili prihvaćanju sažetka (ako je već prihvaćen);
  • iznos i vrstu troškova za koje se traži potpora (kotizacija, put, smještaj);
  • kratak životopis s popisom publikacija;
  • motivacijsko pismo s opisom aktivnosti kandidata u HMD (najviše jedna stranica).

Poželjno je da kandidati u životopisu imaju aktivnosti popularizacije mikroskopije i HMD-a. Od stipendista se očekuje izvješće i izlaganje na jednom od nadolazećih mjesečnih sastanaka, te sudjelovanje na barem 2 mjesečna sastanka HMD-a u tekućoj godini. Ukoliko to ne učine, u budućnosti će im se uskratiti mogućnost dobivanja bilo koje potpore Društva.  Odluku o dobitnicima potpora donijet će Predsjedništvo HMD-a uz mišljenje Upravnog odbora HMD-a. Odluka o dobitnicima stipendije bit će priopćena u roku od 2 tjedna nakon završetka natječaja.

U Zagrebu, 17. travnja 2023.

 dr. sc. Suzana Šegota

                                                                   Predsjednica HMD-a