Povratak na sve članke

Aktualnosti

Poziv na 258. mjesečni sastanak

Objavljeno:
18. siječnja 2022.

Dragi mikroskopičari, 
mjesečni sastanak društva ćemo održati u regularnom terminu, dakle 25. siječnja 2022. u 16 sati i to isključivo virtualno! 
Sastanak možete pratiti putem poveznice: https://mojoblak.irb.hr/apps/bbb/b/7PkPnZWnfxMngXGi

Kolegice koje su sudjelovale na MC2021 će nam ukratko predstaviti svoja izlaganja o kojima više možete saznati u privitku. Na sastanku ćemo vam predstaviti i planirane aktivnosti za 2022. godinu za koje se već sada možete prijaviti:

  1. Pokrećemo seriju pozvanih predavanja u sklopu mjesečnih sastanaka s tematikom mikroskopije te Vas pozivamo da iskažete interes za sudjelovanje na istima. Više detalja o predavanjima možete pronaći u privitku.
  2. Možete prijaviti svoj sažetak i registrirati se za sudjelovanje na 4. hrvatskom mikroskopijskom kongresu s međunarodnim sudjelovanjem kojeg organiziramo u svibnju. Rok prijave sažetka je do 17. veljače, a prijaviti se možete putem stranice CMC 2022 (irb.hr). U privitku dostavljamo i prvi poziv za kongres, molimo da ga proslijedite svojim kolegama koji bi mogli biti zainteresirani za sudjelovanje na kongresu i proslavi 30. obljetnice HMD-a kao samostalnog društva. Raspisat ćemo i natječaj za potporu sudjelovanja na ovom kongresu, namjenjenu prvenstveno mlađim suradnicima.
  3. I dalje prikupljamo vaše mikroskopijske slike koje ćemo koristiti za promociju mikroskopije, a od ove godine dio njih ćemo uporabiti i za izradu promotivnih materijala. Postoji mogućnost da će baš vaša slika biti odabrana kao npr. motiv za šalicu koju ćete moći nabaviti i za vaše bližnje, a sav prihod ide u dobrotvorne svrhe. Za više detalja pogledajte privitak.
  4. Raspisan je natječaj za potporu sudjelovanja na 16MCM konferenciji u Brnu za koji će i HMD uskoro raspisati interni natječaj. Prednost će imati kandidati koji se prijave na EMS stipendiju te vas ovim putem pozivamo da se prijavite. Detalje o EMS stipendijama možete pronaći ovdje: https://bit.ly/3qDDP6i
  5. 12. i 13. svibnja 2022. održat će se 4. slovenski mikroskopijski simpozij u Ankaranu, Slovenija. Detalje možete pronaći u privitku.