Povratak na sve članke

Aktualnosti

POZIV za sudjelovanje u programu popularizacije MikroskopiJA na netu

Objavljeno:
01. ožujka 2022.

Hrvatsko mikroskopijsko društvo (HMD) raspisuje poziv za sudjelovanje u popularizaciji znanosti s ciljem razvoja repozitorija javno dostupnih besplatnih materijala povezanih s mikroskopijom.

Za prijavu potrebno je poslati jedan od slijedećih materijala: sliku uzorka, prezentaciju ili skriptu vezanu uz područje mikroskopije, te potpisane izjave iz privitka.

  1. Sudionici koji pošalju sliku uzoraka snimljenu bilo kojom mikroskopijskom tehnikom dobit će majicu „Dobro radim pod pritiskom“ i zahvalnicu HMD-a za sudjelovanje u programu.
  2. Sudionici koji pošalju edukativne prezentacije s tematikom mikroskopije dobit će majicu „Dobro radim pod pritiskom“, držač za mobitel i zahvalnicu HMD-a za sudjelovanje u programu. Prezentacije mogu biti s prethodno održanih predavanja, ali moraju biti napravljene od strane osobe koja ih šalje jer ćemo istu navesti kao autora.
  3. Sudionici koji daju intervju o svojem iskustvu o radu u mikroskopiji dobit će majicu „Dobro radim pod pritiskom“, držač za mobitel te torbu „Fokusiraj se“ i zahvalnicu HMD-a za sudjelovanje u programu.
  4. Sudionici koji kroz predavanje predstave jedan aspekt mikroskopije i/ili njenu uporabu u svakodnevnom radu dobit će certifikat o održanom pozvanom predavanju, majicu „Dobro radim pod pritiskom“, držač za mobitel, torbu „Fokusiraj se“  i zahvalnicu HMD-a za sudjelovanje u programu. Održana pozvana predavanja bit će javno objavljena i prvenstveno namijenjena studentima i mladim znanstvenicima, no bit će na raspolaganju i široj društvenoj zajednici.

Svi prikupljeni edukativni materijali o mikroskopiji će biti besplatno dostupni svima putem naših internetskih stranica i/ili društvenih mreža s ciljem promicanja mikroskopije i mogućnosti mikroskopa dostupnih u Hrvatskoj.

U Zagrebu, 25. veljače. 2022.

dr. sc. Suzana Šegota,

predsjednica HMD

promotivni materijali izloženi u sklopu 4. hrvatskog mikroskopijskog kongresa