Povratak na sve članke

Aktualnosti

Poziv na 264. sastanak HMD-a

Objavljeno:
26. rujna 2022.

Dragi mikroskopičari,

Podsjećamo vas da će se slijedeći mjesečni sastanak održati sutra, u utorak, 27. rujna 2022. u 16 sati u dvorani 1. krila Instituta Ruđer Bošković, a isti će biti moguće pratiti i putem poveznice https://mojoblak.irb.hr/apps/bbb/b/7PkPnZWnfxMngXGi. Dnevni red sa sažecima možete pronaći ovdje:

Prosljeđujemo vam i poziv naše podpredsjednice, Maje Herak Bosnar, ujedno i glavne urednice P. Biologorum  za sudjelovanje u izradi specijalnog broja časopisa posvećenog mikroskopiji te vas pozivamo da mu se odazovete neovisno o tome jeste li bili na kongresu:

Izuzetno mi je drago najaviti broj vezan uz mikroskopiju, 4. hrvatski mikroskopijski kongres i 40. godišnjicu društva u jednom od naših najstarijih znanstvenih časopisa, Periodicum Biologorum. Ovime vas pozivam da pošaljete svoj rad za ovaj specijalni broj. Kako znamo Periodicum Biologrum objavljuje radove iz šireg područja biologije međutim, i članovi koji se bave materijalima mogu doprinijeti ukoliko je njihov rad na neki način povezan s biologijom. Molim vas, ukoliko je moguće, da svoju  namjeru slanja rada javite meni osobno mailom (mherak@irb.hr) , a u pismu uredniku svakako naglasite da želite da se vaš rad uvrsti, nakon recenzije, u ovaj broj. Također, slobodno pozovete i obavijestite i svoje suradnike koji možda nisu članovi društva da slobodno pošalju rad ukoliko mogu doprinijeti ovoj temi. Molim vas da članke pošaljete putem sustava do 15.10. 2020. U ovom ćemo broju objaviti i obavijest o nagradi Spiridion Brusina koju smo dodijelili profesoru Čehu na našem kongresu te će tamo biti i njegov prilog. Sve vezano uz objavljivanje u Periodicumu možete naći na poveznici http://hrcak.srce.hr/ojs/index.php/periodicum_biologorum

Veselim se vašem doprinosu ovom broju!

Lijepi pozdrav

Maja Herak Bosnar, glavna urednica

Periodicum Biologorum

Pozivamo Vas da nam i dalje šaljete svoje mikroskopijske slike kako bi ih mogli promovirati na našim društvenim mrežama, jednako tako prikupljamo i prezentacije vezane uz mikroskopiju, a kao zahvalu za slanje prezentacija dobit ćete promotivne poklone HMD-a. Također, sve doktore znanosti pozivamo da se jave za održavanje pozvanog predavanja vezanog uz tematiku mikroskopije (o mikroskopu ili kako koristite mikroskopiju u svom radu). Za održavanje tog predavanja ćete uz promotivne poklone dobiti i potvrdu o održavanju pozvanog predavanja. Više informacija o popularizaciji možete pronaći ovdje: MikroskopiJA na netu – Mikroskopija.

Zahvaljujemo vam što nas pratite na društvenim mrežama: FB: Mikroskop.i.JA na netu IG: (@mikroskop.i.ja)

Srdačan pozdrav u ime predsjedništva HMD-a.

dr.sc. Vida Strasser, tajnica HMD-a

Hrvatsko mikroskopijsko društvo

www.mikroskopija.hr

FB: Mikroskop.i.JA na netu