2. hrvatski mikroskopijski simpozij

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da povodom 40. godišnjice osnutka Sekcije za elektronsku mikroskopiju Hrvatskog prirodoslovnog društva, Hrvatsko mikroskopijsko društvo (HMD) i Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Splitu (PMF Split) organiziraju 2. Hrvatski mikroskopijski simpozij (2HMS) koji će se održati od 24. do 25. studenog 2023. godine u zgradi Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Splitu. U sklopu 2HMS bit će održana i godišnja skupština HMD-a.

O SIMPOZIJU:

Kokolitofora

REGISTRACIJA

Za članove HMD-a kotizacija je BESPLATNA! Organiziran je i BESPLATAN prijevoz. Simpozijska večera i ručak su također BESPLATNI za članove društva Zahvaljujući uspješnoj suradnji s našim sponzorima u sklopu prošlogodišnjeg kongresa 4HMK, ove godine vam nudimo besplatno sudjelovanje na mini-verziji prošlogodišnjeg događanja. To znači da na simpoziju neće biti kotizacije, a za 50 članova Društva bit će osiguran besplatan prijevoz busom s polaskom iz Zagreba. Društvo će također pokriti putne troškove za jedan auto iz Slavonije i jedan iz Istre. Zahvaljujući sponzorima Simpozija osigurano je i pokriće troškova večere u petak i ručka u subotu tako da vas s veseljem očekujemo u velikom broju. Registrirati se možete na ovoj poveznici:

Kokolitofora

PRIJAVA SAŽETKA

PREUZMITE PREDLOŽAK OVDJE Sažetci se šalju na adresu info@mikroskopija.hr do zaključno 30. rujna 2023. Rok za prihvaćanje sažetaka je 13. listopad 2023. Znanstveni odbor simpozija odgovoran je za recenziju sažetaka te, u dogovoru s autorom, može predložiti izmjenu predloženog načina izlaganja. Usmena izlaganja Predavači imaju na raspolaganju 15 minuta za prezentacije i diskusiju. Prezentacije se moraju predati tehničkoj ekipi na USB memorijskom štapiću, barem 15 minuta prije početka sekcije u kojoj je Vaše predavanje. Prezentacija može biti u Microsoft Power Point-u ili u PDF-u. Posterska izlaganja Dimenzije postera mogu biti najviše 120 cm visine i 90 cm širine.

Za sve dodatne informacije javite nam se na info@mikroskopija.hr 

ORGANIZACIJSKI ODBOR

Ivana Bočina, predsjedavateljica 2. hrvatskog mikroskopijskog simpozija

Ivana Weber

Suzana Šegota

Vida Strasser

ZNANSTVENI ODBOR

Jelena Macan

Goran Kovačević

Ivana Restović

Ante Bilušić

SMJEŠTAJ

Svi sudionici simpozija mogu koristiti usluge Hotela Art koji nam je izašao u susret i ponudio slijedeće cijene polupansiona (ručak i noćenje 24.11.):

  • 65 eura po osobi za dvokrevetnu sobu ili
  • 95 eura za samostalno korištenje sobe

Smještaj je potrebno rezervirati! Pri registraciji  naznačite želite li da za vas rezerviramo polupansion. 

Više informacija o Art hotelu možete pronaći ovdje.

Od hotela će biti organiziran i besplatan prijevoz simpozijskim autobusom do fakulteta i nazad. Uslugu besplatnog prijevoza možete koristiti neovisno jeste li smješteni u hotelu ili u privatnom aranžmanu, samo vas molim da nam se javite ako je želite koristiti kako bi znali rezervirati odgovarajući broj sjedala. 

LOKACIJA ODRŽAVANJA SIMPOZIJA:

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Splitu se nalazi u Ulici Ruđera Boškovića 33, udaljenoj svega 30tak minuta hoda od Hotela.

Dolazak do Splita je moguć busom, avionom ili osobnim automobilom. 

HMD će svojim članovima osigurati besplatan prijevoz iz Zagreba, te će platiti troškove dolaska jednog auta iz smjera Istre i jednog iz smjera Osijeka. 
Za sve dodatne upite molimo javite nam se na  info@mikroskopija.hr

Na Simpoziju ćete ponovno imati priliku uživo razgledati postav Izložbe posvećenje povijesti mikroskopije u Hrvatskoj.

Koncept izložbe obuhvaća šest cjelina u kojima se kronološki i tematski obrađuje razvoj mikroskopije u Hrvatskoj, kroz priče o mikroskopima i ljudima, ispričane fotografijom i pisanom riječi.

U međuvremenu, ovdje možete pogledati kako je povijest društva prikazana kroz izložbu u obliku poster prezentacija.

IZLOŽBA: “Od sitnozora do modernih mikroskopa”

IZLOŽBA POSVEĆENA POVIJESTI MIKROSKOPIJE U SKLOPU 4. HRVATSKOG MIKROSKOPIJSKOG KONGRESA Povodom 30. obljetnice samostalnog djelovanja Hrvatskog mikroskopijskog društva i 40. … Nastavi čitati

SPONZORI SIMPOZIJA:

2. hrvatski mikroskopijski kongres ne bi bio moguć bez potpore naših sponzora. 

ZLATNI SPONZOR

Ističemo sudjelovanje našeg dugogodišnjeg sponzora, tvrtke SCAN, zastupnika JEOL mikroskopa. Dva JEOL mikroskopa ćemo imati prilike i razgledati u sklopu službenog programa za vrijeme trajanja 2HMS.

VIše o tvrtci SCAN možete saznati ovdje.

 

Za sve informacije o trenutno dostupnim sponzorskim paketima obratite nam se na mail: info@mikroskopija.hr