Povratak na sve članke

Aktualnosti

2. hrvatski mikroskopijski simpozij

Objavljeno:
25. travnja 2023.

ZAHVALJUJEMO SVIM SUDIONICIMA ŠTO SU SVOJIM DOLASKOM UVELIČALI 2. HRVATSKI MIKROSKOPIJSKI SIMPOZIJ!

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da povodom 40. godišnjice osnutka Sekcije za elektronsku mikroskopiju Hrvatskog prirodoslovnog društva, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Splitu (PMF Split) i Hrvatsko mikroskopijsko društvo (HMD) organiziraju 2. Hrvatski mikroskopijski simpozij (2HMS) koji će se održati od 24. do 25. studenog 2023. godine u zgradi Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Splitu. U sklopu 2HMS bit će održana i godišnja skupština HMD-a.

O SIMPOZIJU:

Kokolitofora

REGISTRACIJA

Za članove HMD-a kotizacija je BESPLATNA! Organiziran je i BESPLATAN prijevoz. Simpozijska večera i ručak su također BESPLATNI za članove društva Zahvaljujući uspješnoj suradnji s našim sponzorima u sklopu prošlogodišnjeg kongresa 4HMK, ove godine vam nudimo besplatno sudjelovanje na mini-verziji prošlogodišnjeg događanja. To znači da na simpoziju neće biti kotizacije, a za 50 članova Društva bit će osiguran besplatan prijevoz busom s polaskom iz Zagreba. Društvo će također pokriti putne troškove za jedan auto iz Slavonije i jedan iz Istre. Zahvaljujući sponzorima Simpozija osigurano je i pokriće troškova večere u petak i ručka u subotu tako da vas s veseljem očekujemo u velikom broju. Za sudionike koji će koristiti usluge smještaja u Art hotelu u sklopu kongresne cijene je osiguran ručak u petak te doručak u subotu (polupansion). Registrirati se možete na ovoj poveznici:

Kokolitofora

PRIJAVA SAŽETKA

PREUZMITE PREDLOŽAK OVDJE Sažetci se šalju na adresu info@mikroskopija.hr do zaključno 30. rujna 2023. Rok za prihvaćanje sažetaka je 13. listopad 2023. Znanstveni odbor simpozija odgovoran je za recenziju sažetaka te, u dogovoru s autorom, može predložiti izmjenu predloženog načina izlaganja. Usmena izlaganja Predavači imaju na raspolaganju 15 minuta za prezentacije i diskusiju. Prezentacije se moraju predati tehničkoj ekipi na USB memorijskom štapiću, barem 15 minuta prije početka sekcije u kojoj je Vaše predavanje. Prezentacija može biti u Microsoft Power Point-u ili u PDF-u. Posterska izlaganja Dimenzije postera mogu biti najviše 120 cm visine i 90 cm širine.

Za sve dodatne informacije javite nam se na info@mikroskopija.hr 

ORGANIZACIJSKI ODBOR

Ivana Bočina, predsjedavateljica 2. hrvatskog mikroskopijskog simpozija

Ivana Weber

Suzana Šegota

Vida Strasser

ZNANSTVENI ODBOR

Jelena Macan

Goran Kovačević

Ivana Restović

Ante Bilušić

INFORMACIJE O BESPLATNOM PRIJEVOZU AUTOBUSOM NA RELACIJI ZAGREB – SPLIT – ZAGREB

Zbog radova na Institutu Ruđer Bošković prvo polazište će biti s KRUŽNOG TOKA na križanju Bijeničke ceste i ulice Srebrnjak u 7:30. 
Tamo je dostupan i besplatan parking (u sklopu groblja Mirogoj, prema Žar ptici).
Drugo polazište je u 7:55 sa Zagrebačkog Velesajma, glavni ulaz (av. Dubrovnik 15, u blizini Poleo sporta).
Molimo sve sudionike da na željenoj lokaciji budu barem 5 minuta prije polaska te da se jave na info@mikroskopija.hr ako još nisu primili e-mail poruku s detaljima o prijavi za autobus.
 
Autobus će sudionike dovesti do Art hotela. Osobe smještene u hotelu imaju u sklopu cijene organiziran ručak (od 12 do 14 sati), a u 14:30 autobus kreće prema PMF-u. Prijevoz autobusom mogu koristiti svi sudionici Simpozija. Molimo poštujte navedene termine jer ako zakasnite sami ste dužni organizirati prijevoz.

Preuzmite Knjigu sažetaka: 2HMS_BoA 

 

SMJEŠTAJ

Svi sudionici simpozija mogu koristiti usluge Hotela Art koji nam je izašao u susret i ponudio slijedeće cijene polupansiona (ručak i noćenje 24.11. uz doručak 25.11.):

  • 65 eura po osobi za dvokrevetnu sobu ili
  • 95 eura za samostalno korištenje sobe

Smještaj je potrebno rezervirati! Sami plaćate polupansion, bilo na recepciji ili putem predračuna! Više informacija o Art hotelu možete pronaći ovdje.

U subotu je potrebno odjaviti se nakon doručka i uzeti sve stvari sa sobom ako idete s autobusom za Zagreb.

Od hotela će biti organiziran i besplatan prijevoz simpozijskim autobusom do fakulteta i nazad. Uslugu besplatnog prijevoza možete koristiti neovisno jeste li smješteni u hotelu ili u privatnom aranžmanu, samo vas molim da nam se javite ako je želite koristiti kako bi znali rezervirati odgovarajući broj sjedala. 

LOKACIJA ODRŽAVANJA SIMPOZIJA:

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Splitu se nalazi u Ulici Ruđera Boškovića 33, udaljenoj svega 30tak minuta hoda od Hotela.

Dolazak do Splita je moguć busom, avionom ili osobnim automobilom. 

HMD će svojim članovima osigurati besplatan prijevoz iz Zagreba, te će platiti troškove dolaska jednog auta iz smjera Istre i jednog iz smjera Osijeka. 
Za sve dodatne upite molimo javite nam se na  info@mikroskopija.hr

SPONZORI SIMPOZIJA:

2. hrvatski mikroskopijski simpozij nema kotizacije zahvaljujući potpori naših sponzora!
 

ZLATNI SPONZOR

Ističemo sudjelovanje našeg dugogodišnjeg sponzora, tvrtke SCAN, zastupnika JEOL mikroskopa. Dva JEOL mikroskopa ćemo imati prilike i razgledati u sklopu službenog programa za vrijeme trajanja 2HMS.

VIše informacija o našem zlatnom sponzoru SCAN možete saznati ovdje.

 

SREBRNI SPONZORI

Tvrtka Labena bavi se laboratorijskom opremom u farmaceutskoj, medicinskoj, prehrambenoj industriji i svim drugim područjima istraživanja i razvoja u fakultetskim institucijama. Našim kupcima u regiji nudimo potpuna tehnološka rješenja u procesnoj i laboratorijskoj analitici.  Za više informacija o našem srebrnom sponzoru posjetite njihovu web stranicu ovdje.

TR-LAB d.o.o. je tvrtka iz Slovenije koja je ekskluzivni zastupnik za prodaju i servis Thermo Scientific Skenirajuće elektronske mikroskope, Transmisijske elektronske mikroskope i DualBeam sisteme, uključujući i njihove dodatke.

BRONČANI SPONZORI

Ansar analitika nudi rješenja i tehnologije za analitičke, razvojne i kontrolne laboratorije.  Za više informacija o našem brončanom sponzoru posjetite njihovu web stranicu ovdje.

Ekskluzivni, ovlašteni prodajni i servisni distributer TESCAN skenirajućih elektronskih mikroskopa i pribora. Za više informacija o našem brončanom sponzoru posjetite njihovu web stranicu ovdje.

Tvrtka Mikro+Polo nudi veliki laboratorijski prodajni program, uz savjetovanja o eksperimatalnom okruženju laboratorija. Za više informacija posjetite njihove internetske stranice: Mikro+Polo – Vaš partner za laboratorij (mikro-polo.si)

IZLAGAČI

Animalab je dobro koordiniran tim stručnjaka zainteresiranih za različita područja prirodnih znanosti. Animalab oprema laboratorije koji rade sa životinjama ili životinjskim proizvodima, životinjskim nastambama zajedno s industrijskim laboratorijima. Za više informacija o  ovom izlagaču posjetite njihovu web stranicu ovdje.

Tvrtka Culmium se bavi pomaganjem znanstvenicima i inženjerima u analizi podataka i slika te x-ray mikrotomografiji. Za više informacija o Culmiumu posjetite njihovu web stranicu ovdje.